Coșul meu

0 produse

Are men's suit brands, designers, tailors and retailers competitors or partners ?

Dată: 2016-01-19

Имате интересна теория за конкурентите и партньорите в мъжкия моден бизнес, можете ли да я споделите с нашите читатели? 

- Факт е, че 90% от мъжете не носят костюми. И всички марки за мъжки костюми, дизайнери, шивачи и търговци са съсредоточени върху останлите 10%, които са техните клиенти. Но нека помислим какво ще стане ако 50% от мъжете започнат носят костюми? Тогава ще има достатъчно клиенти за всички компании на пазара. Затова аз мисля, че всеки, който работи в индустрията на мъжки костюми трябва да се обедини, за да покаже предимствата на качествените костюми, за да се разшири пазара.

Това е много добра идея, но как смятате, че ще се осъществи?

- Според мен марките за мъжки костюми имат много начини да провокират това. Мога да кажа какво Men's Fashion Cluster право в тази посока. Richmart е член на клъстъра и подкрепя всичките им инициативи. Целта на клъстъра е да обедини всички дизайнери, марки, шивачи и търговци на костюми от Европа и САЩ и да създава конференции, семинари, конкурси за дизайнери и т.н. като на тях съдейства със знания за мъжката мода и нови тенденции в бизнес с мъжки костюми по поръчка. Men's Fashion Cluster още отваря и шоурими в големите градове на Европа и САЩ, където презентира целегодишно колекции на своите членове.

Ако дизайнерите и марките всъщност за партньори, кой е конкуренцията?

- Конкуренцията са всички останали индустрии. Хората имат ограничено количество пари и те харчат, примерно, 5% от тях за дрехи. Всички ние трябва да ги убедим, че те трябва да използват 10% от бюджета си за качествени дрехи. Мъжете трябва да разберат, че вълната е най-добрия материал за мъжки костюми, защото "диша" и костюмите, които са направени от вълнени платове са много удобни и могат да бъдат носени през цялата година. След като най-добрия производител на вълнени платове се намира в Европа, този проект ще подкрепя европейската индустрия и ще спаси много работни места.

Не смятате ли, че ще бъде трудно да се справите с процеса на деформализация? Мъжете се отклоняват от общоприетата култура и не се интересуват толкова за техните дрехи.

- Да, всички ние трябва да се убединим и да спрем това. И тук идва ролята на жените, които харесват мъжете от 60-те години - истинските джентълмени с добро държание и стилни костюми. Ние не сме против ежедневното облекло - дънки и стилно сако също е много добра комбинация.

А цените? Костюмите от вълнени платове не са ли все още твърде скъпи?

- Не, не ние имаме решение за това. Richmart разработни производствена линия за костюми по поръчка като използва принципите на Хенри Форд и неговата производствена линия в автомобилната индустрия и получи луксозен продукт на конкурентна цена - 100% европейска продукция със 100% европейски материали. Така че всички, които са склонни да подкрепят европейската продукция и да продават качествени костюми, са добре дошли да се присъединят към нашата сфера от партньори.